Koristeet

Kiven, jaloteräksen ja pronssituotteiden yhdistelmässä on arvokkuutta.

Muistomerkki kuvastaa vainajan persoonallisuutta ja kunnioittaa hänen elämäänsä arvokkaalla tavalla. Valetut pronssikoristeet ovat luonnonkiven ohella klassinen ja arvostettu materiaali. Nämä materiaalit täydentävät toisiaan tyylikkäästi sekä ulkonäkönsä ja ominaisuuksiensa puolesta. Molemmat materiaalit edustavat pysyviä arvoja. Kiven ja pronssituotteiden yhdistelmässä on arvokkuutta, sopivaa keskinäistä kontrastia ja kokonaisuus on visuaalisesti mielenkiintoinen. Hautakivimyymälöissämme on runsas valikoima erilaisia jaloteräs ja pronssikoristeita.

Kirjaimet

Pronssi on ikuinen, arvostettu ja ajaton materiaali, joka soveltuu erinomaisesti nimi- ja aikatietojen toteutukseen hautakivissä. Ajan kuluessa pinta patinoituu kauniisti tummuen hautamuistomerkille sopivalla tavalla. Valetussa tuotteessa on syvyysvaikutelma, jota ajan tuoma patina luonnonvalossa korostaa. Tuotteesta ja toimittajasta riippuen valmistuksessa on noin 15–30 käsityönä tehtävää työvaihetta valusta ja viimeistelystä pintakäsittelyyn ja pakkaukseen.

https://www.paasikivi.fi/pronssituotteet-hautakiviin/

https://www.strassacker.com/en/index

Pronssin ja muiden valettujen kirjainten ulkonäköä ja väritystä voidaan muunnella pintakäsittelyillä, minkä ansiosta tuotteet sopivat erilaisten kivilaatujen sekä kaiverretun tekstin ja koristeiden kanssa. Ammattitaidolla tehty piilokiinnitys takaa huomaamattoman ja kestävän kiinnityksen.

Lyhdyt ja lyhtykehykset

Valettu lyhty tai lyhtykehys hautakiveen yhdistettynä muodostaa kauniin ja tunnelmallisen kokonaisuuden. Lyhtyrakenteen ansiosta kynttilä palaa läheisen haudalla turvallisesti – suojassa tuulelta ja tuiskulta. Pronssiseoksesta valmistettu lyhtyrakenne on suunniteltu vaativaan pohjoiseen ilmastoon suomalaista muistomerkkikulttuuria vaalien.

Muut koristeet

Hautakiveen liitettävä koriste voi olla joko pronssinen pienoisveistos tai reliefi (kohokuva). Aihepiiriltään hautakivikoriste liittyy useimmiten kristilliseen symboliikkaan, mutta nykyään entistä enemmän myös harrastuksiin ja vastaaviin asioihin.

Nikama

Nikama Design Oy on vuonna 2009 perustettu oululainen designtuotteita valmistava yritys.

Yhtiön filosofia on kaunis ja koskettava. ”Alusta alkaen arvojemme keskiössä ovat olleet ihmisyys, yhteenkuuluvuus ja välittäminen. Samoihin aatteisiin meidän on ollut helppo nojata koko olemassaolomme ajan. Aitoa alusta loppuun,” sanoo yrityksen toimitusjohtaja Teemu Partanen.

Kaikki nikaman tuotteet valmistetaan suomalaisesta maailman pohjoisemman terästehtaan jaloteräksestä. Jaur sarjamme vesikannu edustaa maailman kauneinta kansainvälisesti palkittua teräsmuotoilua. Sarja voitti kansainvälisessä teräsmuotoilukilpailussa ensimmäisen palkinnon vuonna 2002 (SSAD).

Nikama Designin tuotteissa valoa taittava teräs välkehtii pehmeästi ja lämpimästi. Kaarevat ja suoraviivaiset muodot elävät taidokkaasti koriste-, lahja- ja käyttöesineissä sekä koruissa. Kuten arktinen luonto pelkistää itsensä riisuen yltään kaiken turhan, myös Nikama Designin terästuotteita sävyttää monumentaalinen, sykähdyttävä pelkistys pienimmissäkin yksityiskohdissa.

Nikama - Guard

nikama guard – suojelija

Guard -suojelija huokuu voimaa ja herkkyyttä. Guardin muotokieli on saanut inspiraationsa suojelusenkelistä. Muotoilu yhdistettynä teräksen ikuiseen kauneuteen on saatu näyttävä ja herkkä suojelija.

Design Päivi Partanen

Nikama - Risti

nikama risti

Risti on toivon symboli. Miekka kuvaa totuuden etsimistä ja puolustamista. Nikaman ristissä näkyy nämä kaksi symbolia: Totuuden etsimisessä ja sen puolustamisessa elää toivo vapaudesta. Ristin keskiö kuvastaa ylösnousemusta.

Design Päivi Partanen

Suomalaista käsityötä suomalaisesta teräksestä. nikama tuotteet puhuttelee ihmistä. Se on suora ja kiirehtimätön, se ei utele eikä selittele. Tyynen ulkokuoren sisällä lepää ajattomuus.

www.nikamadesign.fi